
بدون شک خودروسازی یکی از صنایعی است که هرکسی جرئت ورود به اون رو نداره. همون طور که ایلان ماسک اعتراف کرد که سخت ترین و چالش برانگیزترین بیزنسی که داره همون کمپانیه خودروسازیش یعنی تسلاست. با هر اتفاق و تغییرات اقتصادی در دنیا این خودروسازان هستن که باید ضررهای هنگفتی رو متحمل شن و هزینه بپردازن. تو این وبلاگ میخوام یه داستان جالب از استراتژیه جالب رولزرویس برای بازگشت به بازار رو براتون تعریف کنم و اینکه چجوری این کمپانی با وجود مشکلات بسیار خودشو سرپا نگه داشت. این اتفاق تو هر بیزنسی ممکنه برای هر کسی پیش بیاد و رویکرد اون کمپانی نسبت به چالشاست که می تونه اونو تا حد زیادی متمایز کنه.
فهرست
-
بحران اقتصادی سال 2001 و راه های بازگشت
-
استراتژی این است : محصولت رو کنار یه محصول لاکچری معرفی کن !
بحران اقتصادی سال 2001 و راه های بازگشت
رولزرویس سال 2001 ذر آستانه ورشکستگی قرار گرفت. سال 2001 یکی از بدترین سقوطهای تاریخ سهام آمریکا رخ داد و میلیون ها بیزنس در سراسر جهان به پای نابودی کشیده شدند. به همین خاطر شرکت های ماشین سازی مجبور شدند تا قیمت خودروهاشون رو تا چندین برابر کاهش بدن و این بزرگترین کابوس برای رولزرویس بود. چرا ؟ چون تا قبل از سال 2001 رولزرویس محصولاتش رو در نمایشگاه های ماشین میفروخت. قیمت پایه رولزرویس 300 هزار دلاره. وقتی ثروتمندان وارد نمایشگاه های ماشین میشدند و میدیدند که قیمت بقیه ماشین ها نهایتا 20 تا 50 هزار دلاره و با اونها مقایسه می کردند به نظرشون قیمت رولزرویس خیلی گرون میومد و خریدشون رو انجام نمیدادند حتی با وجود اینکه پولش رو داشتند.
اما این مشکل چطور حل شد؟
استراتژی این است : محصولت رو کنار یه محصول لاکچری معرفی کن
رولزرویس از سال 2001 به بعد استراتژی خودش رو تغییر داد و به جای نمایشگاه ماشین محصولاتش رو در مراسم رونمایی هواپیماهای شخصی معرفی میکرد. چون اونموقع در مقابل قیمت 30 میلیون دلاری جت های شخصی قیمت 300 هزار دلاری ماشین به چشم نمیومد. که به این روش در فروش اصطلاحا لنگرانداختن گفته می شود. این روش میگه که اگر میخواید یک محصول گرون بفروشید قبلش یه محصول گران تر معرفی کنید که استاندارد قیمتی مشتری رو بالا ببرید که دیگه قیمت اون محصول زیاد به چشم نیاد. تولید یک محصول لاکچری مخصوصا اگر خودرو یا وسایل نقلیه باشد باید در بازارهای خاصی معرفی بشه چون که مخاطبان آن خاص هستند. رولزرویس سرانجام تونست نبض بازار خودروهای لوکس رو حتی تا به امروز در دست بگیرد. کمپانی ای که در سال 2004 در مرض فروپاشی قرار داشت توانست با یک سیاست مناسب دوباره به عرصه برگرده. همون طور که می دونیم طولی نکشید تا رولزرویس توسط شرکت بی ام و خریداری شد و تمامی سهام این کمپانی به بی ام و اختصاص یافت. هم اکنون بسیاری از خودروهای بی ام و و رولزرویس قطعات مشترکی دارند برای مثال لوازم مصرفی شان همچون فیلتر روغن , فیلتر هوا و فیلتر کابین و بسیاری دیگر با هم یکی می باشد. مخصوصا سری های جدید رولزرویس با مدلهای جدید بی ام و سری 7. با این وجود که بی ام و قیمت پایین تری از رولزرویس دارد باز هم ثروتمندان حاضرند مبلغ بیشتری پرداخت کرده تا سوار لوکس ترین خودروی جهان شده و ثروت خود را به رخ بکشند.
Leave a Reply Cancel Reply